Hoppa direkt till innehåll
#head

UTSTÄLLNING HEMLÄNGTAN

En del i Örebro 2010's tema Form, design och måltid är den designutställning som öppnar den 18 mars på Formens Hus i Hällefors. Där sätts fokus på sju designers som alla har anknytning till Örebroregionen.
Utställningen ”Hemlängtan” håller en bredd med allt från keramik till kronmakeri via möbler, lampor, textilier och illustrationer. Gemensamt för alla kreatörerna är att de på ett eller annat sätt skapar produkter för hemmet, därav namnet.
Deltagande designers är Kersti Liss, industridesigner som driver Kräm Design, keramikern Tina Häggström, Tina Backman, grafisk formgivare och illustratör, Petra Svanbäck, illustratör under namnet Fiskrens Design, möbelsnickare Jenny Eklund, industridesigner Anna Salander samt Britten Toftarp, kronmakare.
Syftet med utställningen ”Hemlängtan” är att lyfta design i Örebro och visa på den designbredd och höga kvalité som har sin utgångspunkt i länet. Örebro 2010 skapar ett utmärkt tillfälle för att profilera Örebro som en region att räkna med inom designområdet.
Formens hus i Hällefors står som värd för utställningens första del mellan den 18-26 mars. Den 12 april slår utställningen sedan upp sina dörrar på Kapitän Designstudio i Örebro och här kan man se utställningen april ut.
Fri entré

Var?

Formens Hus, Hällefors - 18 mars 2010-26 mars 2010

Var?

Kapitän, Drottninggatan 49 Örebro - 12 april 2010-30 april 2010
Från Örebro 2010's hemsida
0 Kommentarer