Hoppa direkt till innehåll
#head

EN SLAVISK DANS

Spelades på Örebro Länsteater och Västmanlands Teater hösten 2015
Regi: Rikard Lekander.
Scenografi & Kostym: Fridjon Rafnsson.
Ambienser & ljudeffekter: Christer Christensson.
Koreografi: Birgitta Egerbladh.
Ljusdesign: Ronny Andersson.
Maskdesign: Giovanni Indelicato.
.
Medverkande: Malin Berg, Malin Arvidsson, Jesper Feldt, Hanna Lekander, Henrik Johansson, Cecilia Milocco, Gunilla Larsson, Iwa Boman, Parwin Hoseinia
Statister: Elin Andersson, Emma Herou och Lotta Danielsson samt elever från kulturskolorna i Örebro och Västerås.
.
Produceras i samarbete med Västmanlands Teater
.
Foto Jonas Jörneberg
Använda med tillåtelse
Hon är utbränd, trött och medelålders. Nu vill hon berätta för oss om hur allt blev som det blev. Triangeldramat, nyårsresan, renoveringen som aldrig blev klar och bröllopet som kom av sig. Men minnet är opålitligt och berättelserna hittar sina egna vägar. Vad som börjar som ett kammarspel utvecklar sig till en drömsk resa genom inre landskap, folktomma restauranger och europeiska huvudstäder. Alltihop till tonerna av stämningsfull och dansant musik.
Med sin speciella vardagsabsurda ton tar Staffan Göthe i sin nya pjäs med oss till en samtid vi känner igen. Vi möter självförverkligandets vansinne, det goda livets stress och längtan efter att få känna tillhörighet. För regin står Rikard Lekander, en av de senaste årens raketer på svenska scener. En Slavisk dans är en generös och myllrande föreställning med stor ensemble – en musikalisk och mörkt humoristisk skrattspegel av det land vi lever i.
Tillverkning:
.
0 Kommentarer