Hoppa direkt till innehåll
#head
poster-lassemaja_3038138914

LASSE-MAJA MUSIKALEN

Spelades på Örebro Länsteater våren 2014
.
Av: Erik Norberg
Regi: Alexander Öberg
Scenografi: Zofi Nilsson
Kostymdesign: Jenny Ljungberg
Musik: Erik Norberg, Alexander Öberg
Kapellmästare: Peter Tikkanen
Ljusdesign: Ronny Andersson
Musiker: Julia Ivansson, Johan Sandlund, Erik Mjörnell
Medverkande: Niklas Riesbeck, Anders Hambreus, Hanna Lekander, Isabelle Moreau, Kalle Nilsson, Linus Lindman, Niclas Ekholm, Peter Jansson, Maria Simonsson, Parwin Hoseinia

Pressfoton av Kicki Nilsson
Användna med tillåtelse
Foto: Kicki Nilsson
Sverige 1809. Kungen har störtats och en strid om tronföljden rasar. Arméer marscherar mot Stockholm där generaler grälar om vem som ska leda riket. För Lars Larsson, en ung tjuv som växer upp utanför Örebro, ger bristen på lag och ordning en möjlighet till försörjning. Förklädd till kvinna stjäl han dyrbarheter från den rika överheten och delar frikostigt med sig till de fattiga och till sin vän Maja. Livet leker. Men när han plötsligt får veta att han har sin bakgrund i samhällets översta skikt förändras allt. Lasse flyr. Han måste bli en annan.
Lasse-Maja – musikalen är en stark och spännande berättelse om svek och lögner och strävan efter att bli en bättre människa.
TILLVERKNING
Scenografin bestod bl a av vindpinade träd (lutande pinnar), som rätades upp, blev kors som sedan blev marknadstält. Runt pinnarna sveptes tyg och blev en stad, annat tyg formade andra byggnader, det var stora solfjädrar, siluetter av bl a slott och kyrka. Orkesterdiket blev fängelse med galler och nät som sedan lyftes och blev kyrkofönster.
Solfjädrar
.
Slottsilhuetten
.
Staden
.
Fängelset/gallret
0 Kommentarer